Bloemlegging 2014

Share on Facebook

Bloemlegging 2014

Dit jaar was er op zaterdag 21 juni een speciale viering van het 10-jarig bestaan van het monument van het doodgeboren kind bij begraafplaats Monuta Bloemendaal.

Het thema dat dit jaar symbool stond waren vlinders. Bij binnenkomst mocht iedereen een vlinder plakken op een doek met een blauwe hemel met witte wolken. Ieder vlindertje stond symbool voor de kinderen die zo gemist worden. Het leverde een prachtig zwerm vlinders op die hun weg zochten in de wolkenlucht.

Adri Faro heette mede namens de werkgroep Vergeet-mij-niet om 14.00 uur de ongeveer 40 gasten van harte welkom en bedankte Monuta voor hun gastvrijheid.
Sara de Louw van het Kunstcentrum opende met haar prachtige dans als een vlinder de viering. Zij werd daarbij omringd door de zelfgemaakte vlinders van de kleutergroepen van basisschool De Vrijhoeve uit Sprang-Capelle.

Hierna vertelde Susan Kerckhoffs haar persoonlijke ontroerende verhaal over het verlies van haar dochter Bregje. Susan heeft het boek ‘Dag Kleintje’ geschreven, het boek is bedoeld als gids voor ouders die net als zij een kind verliezen rondom de geboorte. We luisterden naar het wiegenlied, dit was een mooi moment om onze gedachten even te laten gaan over dit ontroerende verhaal.

Gezamenlijk liepen we naar het monument met de blikken met blauwe bloemetjes en het bijzondere vlinderbloemstuk dat met heel veel liefde en zorg gemaakt werd door Marbel de Ruiter.
Bianca heeft het vlinderstuk bij het monument neergelegd en de blikken met bloemetjes werden in een halve cirkel langs de haag erom heen gezet. Bij het monument las Myrna het gedicht ’n Zijden draadje voor , dat gaat over loslaten en de draad van het leven weer oppakken.

Onder de indruk van dit alles luisterden we daarna naar het verhaal van Anne C. Possel, auteur van het boek ‘de Gebrokenen’, over een mythische vertelling over de reis van de ziel. Onder het genot van een drankje hebben we de middag gezamenlijk afgesloten. Het was een mooie, warme bijzondere viering waarin de verbondenheid met elkaar sterk voelbaar was.